НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ СПОРТНИ КОНЕ

Сестра на нашият жребец Clarisall (Clarimo-Casall Ask) по бащина линия се продаде за 1.8 милиона евро!     Наш кон бе оценен по-добре от наследници на Cornet Obolensky, Casall Ask и Chacco Blue!     400 000 eвро за Чинчеро - резервния шампион на породата Холщайнер!     Родриго Песоа язди жребец от Clarimo!     Поколението на Clarisall (Clarimo Ask x Casall Ask)     Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро!     Мишел Робер се състезава с наш кон!     ШАМПИОНИТЕ НА 2015     ИДВАТ НОВИ ШАМПИОНИ     Поколението на 2014     Тестове 2013     Есенен аукцион на Зангершайде     Успешното потомство на Валентино навлиза в спорта и жъне успехи     ТОП 1% в ГЕРМАНИЯ     Март ни донесе много късмет и нови надежди     Февруари ни донесе и радост и мъка     ESI Търг: Конче от Clarimo за 30,000 евро, 44,000 евро в най-добрите породи коне     Taloubet Z печели финала Rolex Топ 10     Млад жребец с баща Валентино и майка от Акорадо спечели 270000 EURO     Потомък на Валентино     Третият етап     Нова посока     Изкуствено заплождане     Обучение на коне     Коне под наем     

Новини

Сестра на нашият жребец Clarisall (Clarimo-Casall Ask) по бащина линия се продаде за 1.8 милиона евро!

clarisall

 

През последните десетина години многократно се убеждаваме, че гените на Clarimo и Casall ASK , които носи нашият жребец Clarisall (Clarimo - Casall ASK - Cassini II) стават все по високо оценявани! В края на ноември на 2021 година дойде поредното доказателство! Кобила от Clarimo - MILLION DREAM, бе продадена на аукцион за 1.8 милиона евро!!! Нейните гени са много близки с тези, които носи Clarisall , защото бащата на нейната майка Casquetto е наследник на Casall ASK.  
До неотдавна най-успешно продадените 3 годишни жребчета в Холщайн бяха синове на Casall ASK - Cascadello I - 600 000 euro и Cascadello II - 450 000 euro, но след продажбата на  MILLION DREAM, Clarimo изпреварва Casall ASK в тази посока!!!
Освен, че държат рекордни цени за коне от породата Holsteiner, тези гени произвеждат и успешни спортисти!
На целият конен свят е известен факта, че Clarimo и Casall ASK  изкачиха световната класацията под седлото на Rolf-Göran Bengtsson в края на 2016 година, както и този, че
Monaco, наследник на Cassini II спечели през 2021 година почти 850 000 евро под седлото на Хари Смолдърс!
Изброените факти ни карат да вярваме, че петте кобили, които отгледахме от Clarisall ще са ценни, както като кобили майки, така и като спортисти и също ще бъдат високо оценени от специалистите в развъждането!
Насладете се финалните мигове от продажбата на MILLION DREAM ( Clarimo x Casquetto ) https://www.facebook.com/watch/?v=856421315026432

Наш кон бе оценен по-добре от наследници на Cornet Obolensky, Casall Ask и Chacco Blue!

За всички, които са любопитни да научат резултатите от аукциона, на който бе продаден нашият Favorit II (Figaro x Arka) - BWFA Auction 2020 ще отбележим факта, че цената от 44 000 евро, на която чукна чукчето за продажбата му бе четвърта в градацията:
https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/ondemand/event/4913/competition/69288
Зад него останаха двама наследници на Cornet Obolensky, трима наследници на Casall Ask и четирима наследници на  Chacco Blue, който оглавява световната ранглиста на WBFSH от две години! В числото на останалите, които бяха по-слабо оценени от него са наследници на жребци, които също диктуват световната мода в развъждането, като Еmerald, Stakkato Gold, El Barone 111, Con Air, Aganix du Seigneur и дори Eldorado van de Zeshoek: https://www.facebook.com/silvenasporthorses/posts/3428498047203729

400 000 eвро за Чинчеро - резервния шампион на породата Холщайнер!

400 000 eвро за Чинчеро - резервния шампион на породата Холщайнер! Дойде поредното доказателство, че гените на Clarimo и Casall Ask продължават да диктуват модата на коневъдство в Холщайн и да бъдат високо ценени! Най-вълнуващ за нас е факта, че родителите на този великолепен жребец произхождат точно от Clarimo и Casall Ask, чиито гени текат във вените на нашия Clarisall и тези на неговите наследници!!!

Вчера немският уебсайт www.pferd-aktuell.de публикува актуализирана класация за за 2019г с оценките на размножителната стойност на жребците, които дават лицето на модерното коневъдство.
Родителите на нашия Clarisall (Clarimo - Casall ASK) са почти на нейния връх! В клуба растат 6 негови наследници, а тази година очакваме още 2 кончета. Майките им са дъщери на Balou du Rouet и Valentino, които също имат висок развъден индекс и изключително висок процент на гарантирана онаследяемост - 99% и 97% !!!

Родриго Песоа язди жребец от Clarimo!

Родриго Песоа е един от най-добрите ездачи на планетата! Със своя жребец Baloubet du Rouet - дядото на нашата най-нова кобила Beremonie (BALOU DU ROUET - ZEUS), той e печелил финала за Световната купа цели три пъти, а през 2004 г. става и олимпийски шампион! Родриго Песоа има нов кон в конюшнята – Calisko (Clarimo - Caretino), който е брат по бащина линия на нашия жребец Clarisall (Clarimo - Casall ASK). С него Родриго планира отново да атакува върха на света! Генeтиката на двата жребеца е много сходна, защото майката на Clarisall е от най-доказания син на Caretino – Casall Ask, a нейната баба също е от Caretino!!! Родриго е открил жребеца миналото лято в южна Германия по време на състезания, на които е скачал впечатляващо! Информацията е от официалния сайт на Holsteiner Verband. На този линк може да се насладите на потенциала и богатата механика на Калиско:
https://www.holsteiner-verband.de/news-hengsthaltung/ein-clarimo-fuer-rodrigo-pessoa

С радост публикуваме и линк от друга статия на същия сайт:

https://www.holsteiner-verband.de/news-der-verband/holsteiner-siege-in-dubai-und-leipzig

Тя дава поредното доказателство за силата на гените, които текат във вените на Clarisall и неговите наследници. След като преди 3 години закупиха за обездка на аукцион 3 годишния жребец Classic Motion (Clarimo -Casall Ask) за 170 000 Евро, а други негови братя и връстници се доказаха като шампиони във всестранната езда и скачането (за което писахме в предната статия на раздел „Новини”), друг генетичен еквивалент на Clarisall - Caracaz M (Clarimo -Casall Аsk) доказа скоро силата на тази комбинация от гени спечелвайки ***** CSI W Leipzig! По всичко се очертава, че под седлото на Michael Cristofoletti (ITA) Caracaz M ще има блестяща кариера, а ние оставаме пълни с надежди за поколението на Clarisall, от когото тази година чакаме 4 наследника, защото и Clarimo и Casall Ask не спират да се изкачват в класациите на WBFSH: https://www.facebook.com/584627554940566/photos/pcb.2459712147432088/2482590501810919/?type=3&theater

Цялата информация е от официалния сайт на Holsteiner Verband.

Поколението на Clarisall (Clarimo Ask x Casall Ask)

Едва ли някой някога си е представял, че в България за по-малко от десет години в малък клуб, като нашия могат и да се селектират и родят коне, чийто генетичен корен е съвсем близък с водещите жребци на света! Когато светът разбра, че жребеците Cascadello I и Cascadello II бяха продадени за 600 000 Евро и 450 000 Евро на всички бе ясно,че микса на гени от линиите на Casall и Clearway ще дава на света петзвездни спортни коне. Тогава се роди и нашият Clarisall, който има огледално родословие с Cascadello I и II , а майка му е от сегашният номер едно на света жребеца CASALL!!! Най-уникалното в случая бе факта, че след раждането на Clarisall баща му Clarimo (Clearway) също влезе в конюшнята на сегашния световен номер едно Rolf-Goran Bengtsson!!! Той знае за жребеца и няколко пъти през последните години ни пожела успехи в неговата реализация и развъдната ни дейност! През есента на 2015 когато г-н  Bengtsson се бореше с двата си жребеца Clarimo и Casall за световната титла в Доха се продаде едно от първите жребчета на Cascadello I - Charleston за сумата от 300 000 Евро, чиято майка бе от линията на Cantus, а миналата година пак при същите обстоятелства на есенния аукцион в Холщайн се продаде пълен еквивалент на Clarisall - Classic Motion (Clarimo - Casall) за 170 000 Евро! От тези суми на нормалния човек може да му се завие свят... Едва ли е нужно да коментираме, какви са очакванията от кончетата на Clarisall, но ще подчертаем няколко факта!Неговият баща Clarimo в момента е основниоят кон на Rolf-Goran Bengtsson, а младият му жребец Crunch - Clarimo x Canturo (Cantus) е негов син! На тазгодиния бундесшампионат за 5г. жребци с най-висока оценка 9 са приплоди на Clarimo и Casall, a държавен шампион по всестранна езда пак е жребец от Clarimo!!! Първото жребче на Clarisall е от Quidam's Girl, а тя е сестра на единия кон на Бъртрам Алън, който завъши шести в света за 2016. Това бе първата ни крачка в коневъдството с Clarisall. Когато планирахме второто конче Clarisall спазихме тенденцията майката да бъде от линията на Cantus, както при Charleston. Майката на жребчето от Clarisall - Kaligrafia е от Calido I (Cantus) и Gigantik - петкратен шампион на страната на клас "Т". Clarido I няма да стане много едър кон, защото е първата рожба на Kaligrafia. Към момента най-талантливия жребец в клуба е Rubi - Quidam's Rubin Sohn.  Неговата майка Venera Miloska e третата кобила, която очакваме да роди конче на Clarisall през 2018. Тя е сестра на VAN KILMOR (Valentino), коня който преди две години стигна до конюшнята на Мишел Робер и нажребеца Viscount (Valentino), който бе продаден на аукциона в нa Hannoverenerverband за рекордната сума от 270 000 Евро!Ако имаме късмета да отгледаме добре тези приплоди на Clarisall със сигурност ще се гордеем с тях!!!

Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро!

Докато целият свят следеше в Катар последния кръг от надпреварата  за Global Chamopions Tour в Германия приключи есенният аукцион в Холщайн . На върха на света след  последния кръг в Доха/Катар застана Ролф Горан Бенгтсон със своят изключителен  жребец CASALL Ask, a на върха на продажбите в Холщайн застана приплод от двата негови жребеца – Classic Motion (Clarimo Ask x Casall Ask):
https://www.youtube.com/watch?v=P50rGzWg5p0  
Най-интересното в случая е това, че той бе продаден за обездка!!!Феноменалната механика на Clarimo Ask в съчетание с фамозния Casall Ask е дала кон с изкючителна пластичност и амплитуда на движенията! Цената платена за него надвиши почти двойно тази платена за втория в класацията Cardozo ( Caretino x Cassini) който бе закупен за 90 000 Евро. На всички приятели на клуба ще припомним думите на Г-н Рътков - един доказан капацитет на  българското коневъдство от миналия век: „Конете с отлична механика стават и за обездка и за прескачане, маханиката е в основата на добрия спортен кон!  Ние прекрасно знаем , че  профилите на тези два жребеца са „springbeton”  както казват в Германия, но това е потвържедение на неговите думи! Сега за всички приятели на клуба ще открием факта, че Classic Motion не само, че е брат на нашият Clarisall, но дори изглежда като негов клонинг?!Родословиято на Classic Motion е CLARIMO Ask - CASALL Ask – CASSINI I – CAPRACHIO (син на CARETINO), a родословиято на Clarisall e CLARIMO Ask - CASALL Ask – CASSINI II – CARETINO!!!Едва ли можем да опишем с думи факта, че това надмина всички наши очаквания за поглед в бъдещето, но е неоспорим факт, че  докато Ролф Горан Бенгтсон  е в спорта това съчетание на гени Clarimo Ask x Casall Ask  ще дава високо уважавани и ценени приплоди и ще бъде модерно с години!!!

Мишел Робер се състезава с наш кон!

В края на миналата година научихме, че първият ни кон селектиран в клуба VAL KILMER (VAN KILMOR) след бърза смяна на двама собственици е стигнал чак до Германия и потърсихме поредният му собственик Росен Райчев за впечатления. Той скачаше не много техничко, но чисто и мощно, затова го наричахме "Шатърфлай". Това беше показателно и за нашите очаквания, но фактите ги надминаха. Г-н Райчев ни увери, че VAL KILMER (VAN KILMOR) е отличен скачач и е кон с голям потенциал, след което ни прати на седмото небе с новината, че вече го е продал на един от най-уважаваните ездачи в света - Мишел Робер! Същият ръководи във Франция собствена Академия за езда - Horse Academy by Michel Robert и преподава тънкостите на ездата на ученици от цял свят. От сайта на FEI видяхме, че под седлото на Мишел Робер за последните девет старта той има 7 чисти паркура и че вече скача на 140см. Всичко това е една уникална възможност светът да обърне глави към нас и да открие Източнобългарският кон, а бъдещите успехи на този тандем да бъдат трамплин за останалите ни коне към света! Tова е най-невероятната реклама за селекционната ни дейност! При нас сме селектирали за кобили майки още четири сестри на VAL KILMER. Една от тях ACODETTA (Eastbul) вече две поредни години има най-високите оценки за екстериор в страната, а телесните и измерения бяха единодушно оценени с 6 оценки 10!!! Останалите му три сестри ARKA, VENERA MILOSKA и VALENTINA QUEEN имат още по-добри скокови умения от него! Двете са по майчина, а другите две са по бащина линия. Фундамента на коневъдството са майките! В клуба растат кобили наследници на велики жребци и вярваме, че VAL KILMER (VAN KILMOR) е само първата крачка по пътя към световния спорт. Вярваме, че в съвсем скоро бъдеще за нашите коне ще говорят с уважение ездачи и собственици от целия свят! За в бъдеще той ще се състезава с името VAN KILMOR и ако търсите негови клипове го изписвайте така! Насладете се на първият клип, които открихме: https://www.youtube.com/watch?v=u3hMKTIXgic

 


ШАМПИОНИТЕ НА 2015

В края на всяка година идва времето за анализи и планове. Стана традиция без да очакваме големи резултати да ги постигаме, защото те са си следствие на правилните крачки и на огромното количество труд, които влагаме в коневъдството на клуба! Та така и тази година дойдоха тестовете на АИБК и отново си тръгнахме с гордо вдигнати глави! Миналогодишната шампионка АKODETTA отново ни зарадва с шампионска титла, но този път при три годишните! Очакванията ни за наследниците на AKHAN Z, АGENTURA и ADRENALIN II бяха по-големи, но тази година не можахме да покрием заложените критерии за телесни измерения. Връх на представянето ни беше CONTEFINO GRANDE, който показа категорично към какво се стремим. Той накара публиката да ахне демонстрирайки гъвкавост, механика, уравновесеност и мощ в скока каквато други коне не показаха...
Следващата година в тестовете за Асоциация ИБК ще ни представят VALENTINA QUEEN и QUIDAM’S RUBIN SOHN, а AGRIANA GOLD ще се състезава в тестовете на Асоциация БСК.

 

ИДВАТ НОВИ ШАМПИОНИ

Преброихме пилците и тази есен! Дългоочакваните тестове за спортни коне в Шумен събраха най-големите ентусиасти на конния спорт, които се насладина на все по-добра селекция и добри приплоди!
В категория ИЗТОЧНОБЪЛГАРСКИ КОН спечелихме шампионската титла с АКОДЕТТА, Калиграфия стана четвърта, а жребеца с който се представихме Кларизал получи СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА за най-хармоничен жребец!!! И двамата ни шампиони получиха по 6 десетки за телесни измерения, а Клаиграфия получи 6 деветки. Подробности за CLARISALL в профила му: http://silvena.com/55-clarisall-en.html и линк който красноречиво показва механиката и безграничния потенциал на баща му:https://www.youtube.com/watch?v=K14O-muR69Q 
За бащата на майка му Casall Ask ще кажем, че в момента е един от трите най-успешни жребци в света:https://www.youtube.com/watch?v=LgF5KgKGiCc
От това по-хубаво можеше само да се мечтае! Планираме догодина да оплодим Акодетта на Кларизал и ако имаме късмет да получим един още по-добър техен наследник!!!

 

Поколението на 2014

ПОКОЛЕНИЕТО на 2014 влиза в клубната история с още по-големи надежди от всички предишни. То е първото което ще получи шанса да се състезава с най-добрите си връстници от Германия и Европа, защото получи уникалния шанс да бъде вписано в родословната книга на HANNOVERANERVERBAND! Такова признание за коне отгледани в страната досега не e получавал  никой!!! Първите две кончета VALENTINA QUEEN - VALENTINO X  QUIDAM’S  GIRL и QUIDAM’S RUBIN SOHN - QUIDAM’S RUBIN X VENERA MILOSKA  растат силни здрави и жизнени! Очакваната рожба на LORD ARGENTINUS няма да се роди, защото се оказа че кобилата ни ГАЛЕРИЯ е разтворила оплодената яйцеклетка...Последното конче което ще се роди към март от AYRIS  също има шанса да бъде вписано в немска породна Асоциация тази на Рейнланд!

 
 

1 до 10 общо 25   Предишна     Следваща