НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ СПОРТНИ КОНЕ

Сестра на нашият жребец Clarisall (Clarimo-Casall Ask) по бащина линия се продаде за 1.8 милиона евро!     Наш кон бе оценен по-добре от наследници на Cornet Obolensky, Casall Ask и Chacco Blue!     400 000 eвро за Чинчеро - резервния шампион на породата Холщайнер!     Родриго Песоа язди жребец от Clarimo!     Поколението на Clarisall (Clarimo Ask x Casall Ask)     Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро!     Мишел Робер се състезава с наш кон!     ШАМПИОНИТЕ НА 2015     ИДВАТ НОВИ ШАМПИОНИ     Поколението на 2014     Тестове 2013     Есенен аукцион на Зангершайде     Успешното потомство на Валентино навлиза в спорта и жъне успехи     ТОП 1% в ГЕРМАНИЯ     Март ни донесе много късмет и нови надежди     Февруари ни донесе и радост и мъка     ESI Търг: Конче от Clarimo за 30,000 евро, 44,000 евро в най-добрите породи коне     Taloubet Z печели финала Rolex Топ 10     Млад жребец с баща Валентино и майка от Акорадо спечели 270000 EURO     Потомък на Валентино     Третият етап     Нова посока     Изкуствено заплождане     Обучение на коне     Коне под наем     

Коневъдството в клуба

Коневъдството в България придоби истински смисъл през последните години.Лесният достъп до информация вече дава уникалната възможност за броени години да се изравним с най-добрите! Започнахме с добри български жребци и постепенно стигнахме до едни от най-известните в Европа и света!!!Имена като CALIDO I,QUIDAM'S RUBIN и KANNAN говорят много на познавачите!


Коневъдството е СИМФОНИЯТА на всички видове животновъдство, казваше Стефан Рътков - един от големите български коневъди от края на миналия век.Той отдаде живота си на коневъдната дейност в страната и е една от причините ние толкова страстно, всеотдайно и задълбочено да продължим по неговия път. Смисълът на коневъдната програма на клуба е непрестанното издигане на качествата на отглежданите коне и внасяйки най-доброто селектирано от векове в Европа, да издигнем нивото и на родния конен спорт. Първоначално целим да конкурираме най-добрите конеферми в страната, след това най-добрите в Европа, а ако имаме подкрепата на нашите клиенти след още няколко години да конкурираме и най-добрите в света! Използвайки майки от най-добрите доказани линии в страната, усъвършенстваме постоянно качествата на приплодите. Жребците подбирани първоначално бяха от най-доказаните и утвърдени линии в страната. Впоследствие подбрахме доказани жребци от Европа, а за през следващите години се целим  и в ТОП 15  от най-добрите на света!!!Така след като минахме няколко етапа и произведохме съвсем ново поколение кобили, закупихме и млад жребец от породата ХОЛЩАЙНЕР - Clarisall. Родословието му като проценти е идеала за породата Холщайнер!!!CLARIMO - CASALL - CASSINI в момента е възможно най-модерното съчетание на водещите линии за разплод в Германия! След средата на 2014 той ще бъде използуван за разплод. Рекламният слоган на Глобул - НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТОИ изпълва със смисъл всекидневния ни стремеж и ни карада даваме всичко от себе си за постигане на НАЙ-ДОБРОТО в бранша!За всички влюбени доживотно в качествените коне има една здравословна мисъл:ПРИСТРАСТЯВАНЕТО КЪМ ХУБАВИТЕ КОНЕ ВОДИ ДО ЛИПСА НА РАЗСЪДЪК И НА ЗДРАВ РАЗУМ!

Основната ни цел след 2012 година остава производството на коне за елитния спорт, както и тяхната реализация! За елитно коневъдство са нужни търпение,много лишения(инвестиции) и елитни майки!За тяхното отглеждане наблегнахме както на добре утвърдени имена в модерното коневъдство като CALIDO и QUIDAM'S RUBIN така и на новоизгряващи звезди съчетали в родословието си по няколко докaзани линии, като VALENTINO, APOKALIPSIS, ACODETTO и CONTEFINO! Използувахме също и синове на коне навлезли вече в спорта,като ARAGON син на AKHAN Z и  CHARMED Z син на световния шампион CHELLANO Z. В началото на 2013 очакваме кончета и от AKHAN Z жребец с отлични екстериорни характеристики и високи постижения в спорта!
Така в клуба се родиха Венера Милоска,Кудамс Гърл,Айрис,Арка,Чудесна,Калиграфия и Акодетта.В подбора на жребци умишлено залагаме успоредно с високите скокови качества те да притежават отлична механика,добър темперамент и възможно най-добри показатели в обездката! Какво по-добро от един кон който има няколко посоки за развитие?! 
Една модерна тенденция в Германия  е вливането на чужда кръв на три основни породи Сел Франсе, Англоарабска и  Чистокръвна английска към техните доказни линии.Следвайки тези тенденции произведохме Чудесна, Венера Милоска и Калиграфия.Майката на Айрис и Чудесна - СИМПАТИЯ е 50% Сел Франсе,25% Чистокръвна и 25% Гидран.Майката на Венера, Малина е Англоарабка,а Майката на Калиграфия, Гренада е 85% Чистокръвна Английска.Вярваме в резултатите защото изборът ни е на най-добрите от най-добрите!!!Първият произведен кон от изкуствено заплождане Вал Килмър вече е под седло и впечатленията за неговите качества са отлични.Контакта с доказани професиналисти в спорта като Аспарух Атанасов върви ръка за ръка с развитието на коневъдството ни.Обратната връзка дава вярната посока!!!
LORD ARGENTINUS, QUIDAM'S RUBIN, VALENTINO и AKHAN Z ще бъдат разплодните жребци за 2013.Ако имаме късмет догодина ще има още по-интересни приплоди.Фокуса за през 2014 година попада на няколко линии лицензирани в  KWPN и в други породни асоциации,които ще съчетаем с нашите произведени майки!Жребци като DARCO,QUICK STAR,HEARTBREAKER,NABAB DE REVE и техните наследници PARCO,BIG STAR и TOULON вече диктуват правилата в съвременния спорт!