НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ СПОРТНИ КОНЕ

400 000 eвро за Чинчеро - резервния шампион на породата Холщайнер!     Родриго Песоа язди жребец от Clarimo!     Поколението на Clarisall (Clarimo Ask x Casall Ask)     Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро!     Мишел Робер се състезава с наш кон!     ШАМПИОНИТЕ НА 2015     ИДВАТ НОВИ ШАМПИОНИ     Поколението на 2014     Тестове 2013     Есенен аукцион на Зангершайде     Успешното потомство на Валентино навлиза в спорта и жъне успехи     ТОП 1% в ГЕРМАНИЯ     Март ни донесе много късмет и нови надежди     Февруари ни донесе и радост и мъка     ESI Търг: Конче от Clarimo за 30,000 евро, 44,000 евро в най-добрите породи коне     Taloubet Z печели финала Rolex Топ 10     Млад жребец с баща Валентино и майка от Акорадо спечели 270000 EURO     Потомък на Валентино     Третият етап     Нова посока     Изкуствено заплождане     Обучение на коне     Коне под наем     
Val_Kilmer
UELN
Transponder #
Цвят: Кестеняв
Video Photo Details
SILVENA SPORT - VAL KILMER 04/01/2009 (EASTBULGARIAN) / hh1.62m
 VALENTINO  NOW OR NEVER  VOLTAIRE  FURIOSO II
 GOGO MOEVE
 IMKE  NIMMERDOR
 BRUNHILDE
 PATRICIA  BELISAR  SAROS
 SINTHIA
 WRINZA  PANDOER
 ORINKA
 KATRIN  KOTRAK  COR DE LA BRYERE  RANTZAU
 QUENOTTE
 FAMINA  CANTUS
 PLESCHA
 TAKSA  TIGAR  TERMIT
 GAYKA
 KRAGLA XX  KAJUS XX
 GRANICHNA XX

Дългоочакван с трепет и малко по рано роден,той вече е член на клуба!Кръстихме го на известен артист който не блести с красота а с качества!!!Дано той да има и от двете!
Бащата на Вал Килмър - Валентино е новоизгряваща звезда в Германия.Той е внук на легендарният VOLTAIRE (http://www.youtube.com/watch?v=gdVpQG8gSsk ) и правнук на NIMMERDOR!В последното дестилетие Ниммердор остави невероятно талантливи наследници от които най-ярко изгряха звездата на неговите внуци  PUISSANCE    (http://www.youtube.com/watch?v=yRFPlaN1JvA ) и HICKSTEAD , който успя да стане Световен шампион независимо  от своят среден ръст:http://www.youtube.com/watch?v=y3sSnzVVS7M и http://www.youtube.com/watch?v=oD13PLawec8  Надяваме се когато таткото VALENTINO  стане истинска звезда Вал Килмър да е навършил 3-4 години!Видимо безупречен като екстериор той обещава да стане средно едър кон!


За наша най-голяма радост се оказва, че жребците подбрани за коневъдната програма на клуба са едни от най-успешните в Европа и света. VALENTINO, Quidam’s Rubin и Calido са в топ 5% от 1000-та жребци  най- предпочитани за разплод в Германия според списание Der Hannoveraner 2011.Най-приятното е, че и от тримата вече имаме кобилки Venera Miloska, Quidam’s Girl и Caligrafia. VALENTINO изпреварва в TOP 1% дори гигант в коневъдството като Cartago, както и своя баща Now or Never!!! А факта, че и двамата са в TOP 1% говори, че качествата им се унаследяват добре!!!В майчината линия има още две имена които историята на конния спорт няма да забрави никога COR DE LA BRYERE и неговия великолепен наследник CANTUS оставил също много  невероятни наследници най-известния от които е CALIDO оставил повече от 30 синове и дъщери в S класата на конния спорт.
По отношение на това дали вплитането на тези линии ще даде резултат времето ще покаже,но е за отбелязване, че коня има невероятно мощен и лек скок Фундамента е създаден!!!
Конят се тренира в момента от Аспарух Труфчев и има отлична оценка за своята работа! В началото на 2013 негов брат по баща бе продаден от Кабиюк за 15000лв. което независимо от лошия пазар в момента доказва, че качеството винаги е на мода!!!