НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ СПОРТНИ КОНЕ

Наш кон бе оценен по-добре от наследници на Cornet Obolensky, Casall Ask и Chacco Blue!     400 000 eвро за Чинчеро - резервния шампион на породата Холщайнер!     Родриго Песоа язди жребец от Clarimo!     Поколението на Clarisall (Clarimo Ask x Casall Ask)     Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро!     Мишел Робер се състезава с наш кон!     ШАМПИОНИТЕ НА 2015     ИДВАТ НОВИ ШАМПИОНИ     Поколението на 2014     Тестове 2013     Есенен аукцион на Зангершайде     Успешното потомство на Валентино навлиза в спорта и жъне успехи     ТОП 1% в ГЕРМАНИЯ     Март ни донесе много късмет и нови надежди     Февруари ни донесе и радост и мъка     ESI Търг: Конче от Clarimo за 30,000 евро, 44,000 евро в най-добрите породи коне     Taloubet Z печели финала Rolex Топ 10     Млад жребец с баща Валентино и майка от Акорадо спечели 270000 EURO     Потомък на Валентино     Третият етап     Нова посока     Изкуствено заплождане     Обучение на коне     Коне под наем     
Arka
UELN
100 004 000025712
Transponder #
100 0000 0006 8483
Цвят: Кестеняв
Video Photo Details
SILVENA SPORT - ARKA 22/06/2010 (EASTBULGARIAN) / hh1.60m
 ARAGON  AKHAN Z  ALEXIS Z  ALME Z
 WONNE Z
 PAULINE  PILOT
 WAIKIKI
 GONDOLA  GRAMOBOY XX
 GROZNI XX
 MATILDA XX
 LEGALNA  LUKASH
 NESMINA (NEMIGAS)
 KATRIN  KOTRAK  COR DE LA BRYERE  RANTZAU
 QUENOTTE
 FAMINA  CANTUS
 PLESCHA (LANDGRAF I )
 TAKSA  TIGAR  TERMIT
 GAYKA
 KRAGLA XX  KAJUS XX
 GRANICHNA XX

Първата причина да планираме раждането на ARKA или по-скоро заплождането на KATRIN с ARAGON бе факта, че и двамата бяха образец за екстериор! Те бяха  най-красивите коне на клуба! Втората причина бе, че сливането на линиите на ALME Z и COR DE LA BRYERE дава изключителни коне. Освен това още една легенда в модерното коневъдство присъства в педигрето на баща и - PILOT. Този жребец влива огромна сила на своите приплоди! Един такъв жребец, който  вече сме използували за разплод QUIDAM‘S RUBIN (http://www.gestuet-sprehe.de/deckhengste/quidams-rubin/ ) е третата причина да планираме ARKA! Той е ALME Z на трети пояс по бащина линия  и COR DE LA BRYERE на четвърти пояс по майчина линия. Най-прясното  доказателство може да видите в http://www1.silvena.com/zangersheide/ Новият носител на СВЕТОВНАТА КУПА за 2013г. TALOUBET Z  е генетичен еквивалент на бащата на ARKA -  AKHAN Z! Идеята за ARKA бе и в желанието ни да направим с наши коне подобно съчетаване на генетичните линии, като на следния жребец:http://www.staleurocommerce.nl/nl/hengsten/singapore.html. Той е ALME Z на четвърти пояс по бащина линия и CANTUS на втори пояс плюс COR DE LA BRYERE на трети пояс по майчина линия. SINGAPORE принадлежи на една от най-елитните конюшни в света и Европа -  http://www.staleurocommerce.nl.Арка е първото конче на Арагон. Нейната майка Катрин e внучка на легендарния  COR DE LA BRYERE и правнучка на CANTUS. Тя ни изненада десетина дни по-рано от очакваното, но ни зарадва с изключително жизнено момиченце! Безупречното и телосложение е първото нещо, което очаквахме от подбора на нейните родители. Засега е видно, че тя е модерен спортен кон. За разлика от останалите коне на клуба, които са относително страхливи на нейната възраст, тя показва завидно спокойствие и абсолютно нищо не я стряска, а съвсем спокойно приема както шум, хора, автомобили така и свободно летящи обекти от вятъра. Гъвкавите и движения и добрата механика са най-малкото, с което може да ни впечатли. Тя е чудесна подложка за бъдещото поколение ДЖЪМПЕРИ!!! Богатството на нейната механика и тупкащата задница на всеки такт от галопа са залог за сериозни скокови възможности! Нежна засега като телосложение, но с много здрава и едра костна система тя не се страхува от нищо и гледа спокойно към своето бъдеще и върховете в спорта! Изключителното и родословие е истински гарант за нейните качества!!! Тя скача със завидна смелост, сила и лекота! ARKA е просто великолепие... или по-скоро едно малко, но страхотно бижу!
Гаранция за нашите очаквания е факта, че нейният брат VAL KILMER вече е под селото Mischel Robert!!!
На 23.04.2015 тя ни зарадва с първото си конче от FIGARO. Малкият FAVORIT II се роди 15 дни по-рано, но се чувства прекрасно защото майка му е доста млечна и той е постоянно под нея! След това конче, тя ни остави още една рожба от GRAND SLAM VDL, един от най-талантливите млади жребци на породата KWPN! Кръстихме го GRAND ARKO I.