НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРСКИ СПОРТНИ КОНЕ

Поколението на Clarisall (Clarimo Ask x Casall Ask)      Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро!      Мишел Робер се състезава с наш кон!      ШАМПИОНИТЕ НА 2015      ИДВАТ НОВИ ШАМПИОНИ      Поколението на 2014      Тестове 2013      Есенен аукцион на Зангершайде      Успешното потомство на Валентино навлиза в спорта и жъне успехи      ТОП 1% в ГЕРМАНИЯ      Март ни донесе много късмет и нови надежди      Февруари ни донесе и радост и мъка      ESI Търг: Конче от Clarimo за 30,000 евро, 44,000 евро в най-добрите породи коне      Taloubet Z печели финала Rolex Топ 10      Млад жребец с баща Валентино и майка от Акорадо спечели 270000 EURO      Потомък на Валентино      Третият етап      Нова посока      Изкуствено заплождане      Обучение на коне      Коне под наем     

Сдружение  ,,Ездови клуб Силвена спорт" има няколко основни цели. Първата е популяризирането на конния спорт в страната и спечелването на много приятели както за самия спорт така и за клуба. Втората е привличането на интереса на децата и техните родители към този красив спорт.

Третата основна цел е развитието на източнобългарската порода коне и селекция на възможно най-високо ниво с цел да се вкарат коне и в световния спорт! За подобряване на екстериора, мускулатурата и характера на този кон решаваща роля ще влияе внимателния подбор на конете използвани за разплод. Те са от няколкото най-добри световно признати  породи развъждани в Германия и Европа, доказали своите качества – Холщайнер,  Хановер,Олденбург, Вестфалец,Зангершайде,Сел Франсе,Чистокръвен английски кон,KWPN и др. Клубът разполага с няколко прекрасни кобили за майки, които се заплождат основно с елитни жребци и качеството им непрестанно расте!За добро коневъдство майките са най-важното нещо!!!